Ofte stillede spørgsmål

Der er meget at tage stilling til når man skal have en ny hjemmeside, og ofte bliver der slynget en masse betegnelser ud som måske kan være lidt svære at få helt styr på. Herunder kan du læse lidt mere om det og være bedre klædt på til vores samarbejde.

Få styr på de gængse termer

Hvor vigtig er din tekst på hjemmeside? Hvad betyder SEO egentlig? og skal jeg have en blog?

Tekst til hjemmeside

Teksterne til din hjemmeside er altafgørende både for brugeren og for søgemaskinerne som f.eks. Google, Yahoo, Bing osv. Dine tekster på hjemmesiden indeholder nemlig både dine søgeord, og den sammenhængende beskrivelse af dig og din virksomhed eller forening.

Brugeroplevelsen er alfa og omega idag, og stavefejl, dårlige formuleringer og ikke-fyldestgørende beskrivelser vil kun være til ulempe. Derfor bør man prioritere denne opgave højt, når man skal have udarbejdet sin hjemmeside.

Hos BWS er vi vant til at udarbejde tekster til hjemmesider. Vi tager din og din virksomheds eller forenings identitet i betragtning, så vi kan finde den rigtige tone. Derudover arbejder vi på de helt korrekte og optimale formuleringer til dine budskaber. Til slut optimerer vi teksterne, så dine kunder kan finde de rigtige svar til deres spørgsmål.

Der publiceres naturligvis intet materiale, som du ikke har godkendt. En hjemmeside er en afspejling og præsentation af virksomheden eller foreningen online, så det vigtigste er, at personalet som kunderne møder, kan stå inde for hjemmesidens udtryk.

Billeder til hjemmeside

Billederne på din hjemmeside er den visuelle præsentation af din virksomhed eller forening. Billeder er ofte noget af det første man ser på en hjemmeside, og altid noget af det første man bemærker – før man læser teksterne. Derfor vil gode billeder i høj kvalitet altid give en behagelig oplevelse for din hjemmesides besøgende – dette motiverer brugeren til at bevæge sig videre på siden.

Hjemmesiden er en online præsentation og en afspejling af virksomheden eller foreningen. Derfor vil brugeren ofte danne sig et indtryk baseret på hjemmesidens “kvalitet” og opsætning, samt den oplevelse man får, når man besøger siden. Derfor vil en side med billeder i dårlig kvalitet ofte give et negativt indtryk for brugeren.

Som en ekstra bonus kan dine billeder SEO optimeres, så de kommer dig til fordel, når brugerne søger efter dig på søgemaskiner som f.eks. Google.

Hos BWS er vi gerne behjælpelige med fotoopgaver. I vores team har vi en professionel fotograf, så vi kan hjælpe dig og din virksomhed eller forening med fotoshoots til yderst fordelagtige priser. Vi sørger for at redigere billederne så de passer perfekt til hjemmesiden, og du får naturligvis fuld adgang til billederne, så du også kan bruge dem i din marketing, på sociale medier og i forbindelse med events.

Videoer til hjemmeside

Et billede siger mere end 1000 ord. En video afgiver en stor mængde informationer på meget kort tid. Videoer er en af de mest populære måder at kommunikere sine budskaber på idag. Netop fordi du kan uddele en stor mængde informationer på meget kort tid. På samme tid bliver det ikke trættende at modtage informationerne, da man ikke skal sidde og læse en masse tekst igennem. Tryk blot på “afspil” og læn dig tilbage. Med andre ord er det let for brugeren – og det betyder, at brugeren får den mest optimale brugeroplevelse.

Videoer er også den kommunikationsmode der er absolut mest foretrukket af medieplatforme idag. Google, Facebook, Instagram, LinkedIn – alle medier anbefaler at man kommunikerer mere via videoer end noget andet idag. Selv i blogindlæg implementeres videoer ofte og bruges mere end billeder. Faktisk viser Google resultater til brugeren, der indeholder videoer før der vises resultater, som kun indeholder tekst og billeder.

Videoer kan desuden SEO optimeres på flere områder således, at du fortæller Google, Facebook og andre platforme, at du følger deres anbefalinger, og at brugeren får en super oplevelse på din hjemmeside.

Hos BWS arbejder vi dagligt med videoproduktioner, og vi er gerne behjælpelige med at producere relevante videoer til din virksomhed eller forening. Sammen laver vi en plan for budskab, setup mm., og så står vi for alt det praktiske med produktionen.

Hvad er en blog

En blog er en ekstra funktion på hjemmesiden, hvor du kan skrive små artikler, nyheder og andet relevant information til dine kunder, som dog er tidspræget eller specielt, at det ikke egner sig som fast præsentations tekst på din hjemmeside.

Et blogindlæg kan handle om alt mellem himmel og jord indenfor din virksomhed eller forening. Det kan være præsentationer af produkter, events eller praktiske forklaringer og beskrivelser, guides osv.

Fordelen ved at have en blog er, at du kontinuerligt kan tilføre din hjemmeside nyt indhold, som giver brugeren en super oplevelse. Du giver dermed brugeren muligheden for at få svar på alle sine spørgsmål, søge på relevante emner og informationer og du kan desuden give kunderne et indblik i virksomheden eller foreningen “behind the scenes”, så man kan lære personale, traditioner m.m. at kende.

Blog og blogindlæg er desuden en mulighed for at fortælle søgemaskinerne, at her finder kunderne svar på alle deres spørgsmål. En blog kan med andre ord fungere som SEO og hjælpe dig med at blive vist som resultat, når brugeren søger efter informationer.

Hvad betyder SEO

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization, og omhandler hvordan man ender blandt de første resultater, som søgemaskinerne præsenterer for deres brugere. Når brugere søger online idag, findes der ofte flere tusinde resultater, som stemmer overens med de ord, der søges på. Men ingen sidder og kigger tusinde resultatmuligheder igennem, for så at vælge en favorit. Faktisk kigger få brugere kun på side 1. Derfor er det naturligvis en fordel at havne blandt resultaterne på side 1 på Google, Yahoo osv.

Der er utrolig mange tiltag man kan implementere, hvis man skal SEO optimere en hjemmeside. Blandt andet kan man gennemgå tekster, billeder, videoer, hjemmesidens opsætning og meget andet. Derudover kan der foretages eksterne optimeringer og indsatser.

Hos BWS arbejder vi dagligt med SEO optimering, og ønsker du assistance er vi gerne behjælpelige med at udføre forskellige optimeringer til din hjemmeside. Vi kan både påtage os opgaven i forbindelse med oprettelse af en ny hjemmeside. Har du allerede en hjemmeside, kan vi stadig sagtens være behjælpelige med at optimere det allerede eksisterende materiale.